Sportlandschap Winsum West

Aansluiting N361 + aanbrengen slijtlaag

Jan de Groot 02-07-2020 670 keer bekeken 0 reacties

Informatie over de aansluiting van de nieuwe ontsluitingsweg op de N361 t.h.v. de Geert Reinderstraat en geplande werkzaamheden op de Schilligeham.

Op dit moment heeft de gemeente een verschil van inzicht met de provincie over de uitvoering van de nieuwe aansluiting op N361 ter hoogte van de Geert Reinderstraat. 

Dit is ook de reden dat deze ontsluiting nog niet open is. Om het gebied van twee kanten toegankelijk te houden, is de ontsluiting op de N361 via de Schilligeham, ondanks dat de weg al versmald is, nog steeds open.

 

Aangezien het de bedoeling is dat de Schilligeham een fietsverbinding gaat worden en voor het autoverkeer zal worden afgesloten, zal de weg vanaf d.d. 13-juli worden voorzien van een rode slijtlaag en markering.

 

De weg zal vanaf dat moment ook de uitstraling van een fietspad hebben. Echter zolang de ontsluiting op de N361 ter hoogte van de Geert Reinderstraat niet open kan, zal de Schilligeham open blijven voor het autoverkeer voor onder meer de bewoners aan de Schilligeham, de gasten van Marenland en de gebruikers van het sportpark.

0  reacties

Cookie-instellingen